Sivut työn alla - sivuja päivitetään

DigiTrail – digitaalinen oppaasi luontoreiteillä

Puhtaat ja runsaat metsät sekä tuhannet järvet ovat suuri ylpeydenaihe Suomessa. Luonto on vaihtelevaa ja rikasta, monipuolista kasveineen ja eläimineen sekä rauhoittavaa vesistöineen ja jokineen. Kanta-Hämeessä luonto on läsnä kaikkialla, myös kaupunkien keskustoissa. Hyvän sijaintinsa ansiosta Kanta-Hämeeseen on helppo tulla – vain noin tunnin matkan päässä Suomen suurimmista kaupungeista. Kanta-Häme sopiikin erinomaisesti niin päivän vierailukohteeksi, kuin muutaman päivän retkikohteeksi.

Näillä sivuilla esittelemme digitaalisesti palveluineen, nähtävyyksineen ja mukavine lisätietoineen sekä aktiviteetteineen neljä eri patikointiin soveltuvaa luontoreitistöä ja Hämeen Härkätien polkupyöräreitin.

Kehitteillä on myös DigiTrail mobiilisovellus, joka toimii luonnossa navigaattorin tavoin ja madaltaa näin kynnystä lähteä tutustumaan luontokohteisiin. Sovellus kertoo käyttäjille lähellä olevista palveluista ja reitin varrella sijaitsevista nähtävyyksistä.

Hyödyllisiä linkkejä

DigiTrail-hanke

DigiTrail on Hämeen ELY-keskuksen rahoittama Euroopan maatalousrahaston hanke 1.9.2016-31.12.2018. DigiTrail -hankkeessa kehitetään Kanta-Hämeen luontoreittien saavutettavuutta ja näkyvyyttä digitaalisuuden keinoin. Tässä projektissa on valittu kehitettäviksi luontoreitistöt seuraavista kohteista: Aulanko, Evo, Tammela ja Loppi. Lisäksi kehitettäväksi pyöräreitiksi on valittu Hämeen Härkätie.

Flickr-kuvia