Hämeen paras luontokuva 2018 -kilpailu

Kuvakilpailu #hämeenparasluontokuva2018

Kanta-Hämeen maakunta on täynnä lumoavia luontokohteita ja paikkoja. Hämeen paras luontokuva 2018 -kilpailulla haastoimme kaikki kanta-hämäläiset asukkaat ja mökkeilijät liikkumaan luonnossa, erityisesti omassa lähiympäristössä ja upeassa luontohelmiä täynnä olevassa maakunnassamme. Toivoimme kuvattaviksi upeita kohteita, pysäyttäviä luontohetkiä tai henkeä salpaavia maisemia ja jakamaan kuvat Instagramissa.

Kuvakisa toteutettiin Instagramissa 1.6.–31.8.2018.

 

1. sija Teresa Ågrén-Aalto

 

2. sija Anne Bagge

 

 

3. sija Anne Auvinen

 

4. sija Niina Kallvik

 

Pääpalkintona Evon luonnon yhden vuorokauden majoituksen Hämeen Privaatti kohteessa, arvo 600 €. Lisäksi toistakymmentä muuta maakunnan yrittäjien lahjoittamaa palkintoa, jotka löydät alta kilpailun säännöistä.

Rekisteriseloste löytyy kilpailujen sääntöjen alapuolelta.

#hämeenparasluontokuva2018 kilpailun säännöt

Kilpailun säännöt

1.Kilpailun järjestäjä

Kilpailun järjestää Hämeen Ammattikorkeakoulu (HAMK), Älykkäät Palvelut tutkimusyksikkö (myöhemmin ”järjestäjä”). Hallinnollisesti kilpailu on osa DigiTrail –hanketta.

Hämeen Ammattikorkeakoulu (HAMK), Älykkäät Palvelut tutkimusyksikkö
DigiTrail -hanke
Y-tunnus: 2617489-3
Visamäentie 35 A, 13100 Hämeenlinna
Outi Mertamo
outi.mertamo@hamk.fi
+ 358 (0)50 351 5799

Kilpailuun osallistujan katsotaan tarkoittavan henkilöä, joka osallistuu kilpailuun vapaasta tahdostaan näiden sääntöjen mukaisesti. Hänestä puhutaan myöhemmin ”osallistuja”. Voittajalla (myöhemmin ”voittaja”) tarkoitetaan näitä edellä mainittuja osallistujia.

Mitkään järjestäjän järjestämät kilpailut Facebookissa tai Instagramissa eivät ole Facebookin tai Instagramin järjestämiä, tukemia tai sponsoroimia ja näin ollen kilpailuun osallistujan tulee vapauttaa Facebook ja Instagram kaikista vastuista kilpailujen osalta.

2. Kilpailun alkamis- ja päättymispäivä sekä osallistumiskelpoisuus

Kilpailun osallistumisaika on 1.6.-31.8. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat henkilöt, pois lukien niiden yritysten työntekijät tai heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat henkilöt, jotka ovat osallistuneet kilpailun suunnitteluun, valmisteluun tai toteutukseen. Jos kilpailuun osallistujaa on syytä epäillä vilpistä tai näiden sääntöjen vastaisesta osallistumisesta, on kilpailun järjestäjällä oikeus hylätä osallistuminen.

3. Osallistumisohjeet

Kilpailuun osallistuminen on vastikkeetonta eikä edellytä tuotteen tai palvelun ostamista. Osallistuja vapauttaa Instagramin kaikesta vastuusta. Kampanja ei liity Instagramiin, eikä Instagram hallinnoi, sponsoroi tai suosittele sitä.

Kilpailuun voi osallistua Instagramissa täyttämällä seuraavat vaiheet:

 • Lataa Instagramiin luontokuva, kuvassa tulee olla luontopääosassa
 • Tägää kuvaan seuraavat tägit. Julkaisuja, joissa ei löydy kaikkia tägejä ei huomioda.
  • #hämeenparasluontokuva2018
  • #digitrailfinland
  • #lakelandfinland
  • #naturelovers
  • Lisäksi voit lisätä julkaisuun oman tekstin, kuvaan liittyvän tarinan ja omat tägit.
 • Lisää kuvaan sijainti, jossa kuva on otettu. Kilpailuun osallistutaan Kanta-Hämeessä otetuilla luontokuvilla.
 • Instagram-tilin tulee olla julkinen.
 • Osallistumalla annat Hämeen Sanomille luvan julkaista kuvasi Hämeen Sanomien medioissa, digitaalisissa ja painetuissa. Lisäksi annat DigiTrail hankkeelle oikeuden jakaa kuvaasi hankkeen sosiaalisen median kanavissa.

Osallistumisaika on 1.6.-31.8.2018.  Kilpailuun saa osallistua useammalla kuvalla.

Kilpailuun ei voi osallistua muilla tavoilla kuin lataamalla kuva Instagramiin ohjeen mukaisesti. Virheellisiä, puutteellisia tai myöhästyneitä osallistumisia ei oteta huomioon. Sama kilpailija voi osallistua kilpailuun useammalla kuvalla. Osallistuja vakuuttaa kuvan lataamalla, että on lukenut kilpailusäännöt ja hyväksyneet ne. Kilpailuun osallistuja myös sitoutuu noudattamaan sääntöjä. Osallistumalla kilpailuun osallistuja vakuuttaa, että on itse ottanut valokuvan ja omistaa kuvan täydet oikeudet. Osallistuja vakuuttaa ja vastaa, että kuva tai sen hyödyntäminen ei loukkaa lakia, hyvää tapaa, kolmansien oikeuksia, tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet mukaan lukien, kunniaa, yksityisyyttä taikka liikesalaisuutta tai ole muulla tavalla näiden sääntöjen vastaista.

Kilpailun äänien keräämiseen ei ole luvallista käyttää äänestäjiä haalivia sivustoja kuten ”Get online votes”:ia tai vastaavaa. Mikäli kilpailun voittaja on menetellyt näiden sääntöjen tai hyvän tavan vastaisesti tai muutoin lainvastaisesti, tämä johtaa hylkäämiseen. Järjestäjällä on oikeus poistaa sellaiset osallistujat kilpailusta, jotka pyrkivät väärinkäyttämään kilpailua tulosten tai tykkäysten muuttamiseksi. Järjestäjä pidättää oikeuden poistaa kilpailusta asiattomaksi, sääntöjen, hyvän maun tai lainvastaiseksi katsomaansa aineistoa.

Osallistuja voi milloin tahansa peruuttaa osallistumisensa poistamalla julkaisustaan tägit, poistamalla julkaisun tai muuttamalla käyttäjätilinsä yksityiseksi, jolloin kuva ei näy muille kuin seuraajille.

Järjestäjä pidättää oikeuden tehdä muutoksia ilman erillistä ilmoitusta kilpailuun, sen sääntöihin, palkintoihin, ajankohtaan tai muihin kilpailun toteuttamiseen vaikuttaviin seikkoihin.

4. Palkinnot

Palkinnot on määritelty näiden kilpailusääntöjen yhteydessä. Palkintoa ei voi koskaan muuttaa rahaksi tai muuhun tavaraan tai tapahtumaan. Palkinnot on luovutettu järjestäjälle yhteistyökumppaneiden toimesta. Kilpailun järjestäjä ei vastaa palkinnon toteutumisesta tai epäkohdista yhteistyökumppanin tuottamassa palvelussa.

Voittajalle annetaan tarkemmat ohjeet palkinnon lunastamisesta.

Kilpailun palkintona on:

Kilpailun voittaja voi kieltäytyä vastaanottamasta palkintoa tai osaa siitä.

5. Äänestäminen

Äänestää voi 1.6.-31.8.2018. Annat äänesi tykkäämällä #hämeenparasluontokuva2018 kuvista Instagramista.

Hämeen Sanomien lehteen ja muihin digitaalisiin medioihin nostetaan kuukausittain eniten tykkäyksiä saaneita kuvia. Kuvat valitsee Hämeen Sanomien toimitus. Kuvat valitaan ja julkaistaan kesäkuussa, heinäkuussa ja elokuussa.

6. Voittajien valitseminen ja ajankohta

Kilpailun voittajat valitsee tuomaristo kaikkien osallistuneiden kesken, joiden julkaisut ovat sääntöjen mukaiset. Valinta tapahtuu kilpailun päättymisen jälkeen.

Tuomaristoon kuuluu kolme jäsentä ammattikuvaaja Mikaela Holmberg, harrastekuvaaja Anna Järvenpää ja Hämeen Sanomien edustaja, jotka valitsevat yhdessä kilpailun voittajat. Voittajia valitaan yhtä monta kuin on palkintoja jaossa.

Tuomaristo kokoontuu viikolla 36 tiistaina 4.9.2018.

Hämeen Sanomiin nostetaan kuukausittain eniten tykkäyksiä saaneet kuvat. Näistä kuvista DigiTrail –hankkeen projektitiimi valitsee kuukausittain parhaat kuvat ja palkitsee kuvaajat.

7. Voittajille ilmoittaminen

Voittajille ilmoitetaan voitosta Instagram viestillä, sille käyttäjälle, joka on kuvan julkaissut. Mikäli kilpailun voittajaa ei tavoiteta viikon kuluessa (7 vuorokautta), on kilpailun järjestäjällä oikeus valita tilalle toinen voittaja.

Voittajat julkaistaan viimeistään viikolla 37.

8. Voittajan nimen julkaiseminen

Kilpailuun osallistujat myöntävät kilpailun järjestäjälle oikeuden julkaista voittajan nimimerkin, nimen ja asuinpaikkakunnan ilman erillistä suostumusta, ilmoitusta tai korvausta järjestäjän ja yhteistyökumppaneiden omilla verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja muussa mahdollisessa markkinointimateriaalissa. Julkaisu tapahtuu kilpailun järjestäjän valitsemissa medioissa.

Osallistujien henkilötietoja käsitellään vain kilpailun järjestämiseen ja palvelun tuottamiseen liittyviin tarkoituksiin henkilötietolain säännösten mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun osallistuja myöntää järjestäjälle oikeuden käyttää palkinnon voittaneen nimeä, kilpailukuvaa tai lausumaa kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

Järjestäjä käyttää osallistujien antamia yhteys- ja muita henkilötietoja vain kampanjan järjestämiseen liittyviin tarkoituksiin eikä käytä tai luovuta henkilötietoja suoramarkkinointi- tai muita tarkoituksia varten ilman suostumusta.

9. Järjestäjän ja kilpailuun osallistujan vastuut

Kilpailuun osallistujat vapauttavat kilpailun järjestäjän sekä kilpailun mahdolliset muut yhteistyökumppanit vahingosta, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun. Järjestäjän vastuu osallistujia kohtaan ei voi missään tilanteessa ylittää näissä säännöissä mainittujen palkintojen arvoa tai määrää.

Kilpailun järjestäjä ei vastaa vahingoista, menetyksistä tai kustannuksista, joiden väitetään aiheutuneen tähän kilpailuun osallistumisesta tai palkinnon käyttämisestä. Palkinnon voittaja vastaa mahdollisista palkinnon vastaanottamiseen tai käyttämiseen tai kilpailuun osallistumiseen liittyvistä kustannuksista. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän kaikesta vastuusta, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen kilpailuun osallistumisesta tai palkinnon vastaanottamisesta. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun tarjoajan myös kaikesta vastuusta liittyen palkinnon myöhempään käyttöön tai siinä ilmeneviin vikoihin sekä kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun tai palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

Voittajan velvollisuus on vastatta palkinnon vastanottamiseen ja toteuttamiseen liittyvistä mahdollisista muista kustannuksista. Voittajan velvollisuus on ilmoittaa verottajalle saamansa palkinto ja sen arvo verotuksessaan verohallinnon ohjeiden mukaisesti. Järjestäjä vastaa vuosi-ilmoituksessaan yli 100 €:n palkintojen ilmoittamisesta verottajalle omalta osaltaan.

Tunnustuspalkintojen verotus: https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48885/apurahojen_stipendien_tunnustuspalkinto3/#5-muiden-palkintojen-veronalaisuus

10. Kuvien oikeudet

Hämeen Sanomien lisäksi HAMK Oy:lle luovutetaan kuvakisaan osallistuneiden kuvien osalta aineiston käyttöoikeudet tallennuksen, dokumenttien varastoinnin, haun, muokkauksen ja editoinnin, kopioinnin, muuntelun, jatkokäsittelyn, teknisen toteuttamisen, näytteille asettamisen ja julkaisemisen osalta sähköisessä ja muussa materiaalissa. Käyttöoikeus on ajallisesti ja maantieteellisesti rajoittamaton. Alkuperäisellä tekijällä säilyvät oikeudet käyttää aineistoa rajoituksetta.

11. Lisätiedot ja tiedustelut kilpailusta

Hämeen Ammattikorkeakoulu
Outi Mertamo
outi.mertamo@hamk.fi
+ 358 (0)50 351 5799
Rekisteriseloste

Kuluttaja- ja yritysasiakkaan rekisteriseloste ja henkilötietojen käsittely HAMK Älykkäät Palvelut yksikössä.  Rekisterinpitäjä  Hämeen ammatikorkeakoulu, Älykkäät Palvelut -tutkimusyksikkö PL 230 13101 Hämeenlinna   Y-tunnus: 0996167-6  Puhelin: +358 50 351 5799, sähköpostiosoite: outi.mertamo@hamk.fi  Rekisteriasioita hoitavat henkilöt  suunnittelija Outi Mertamo sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi p. +358 50 351 5799,  Rekisterin nimi  Älykkäät Palvelut -tutkimusyksikön markkinointi- ja asiakasrekisteri  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus  Rekisterin sisältämiä henkilötietoja voidaan käyttää lainsäädännön sallimin tavoin Hämeen ammattikorkeakoulun ja sen yhteistyökumppaneiden suoramarkkinointiin, mielipide- tai markkinatutkimukseen tai muihin näihin rinnastettaviin osoitteellisiin lähetyksiin, sekä asiakasviestintään myös sähköisiä välineitä käyttäen.  Rekisterin tietosisältö  Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja: 
 • Nimi
 • Syntymävuosi tai ikä
 • Äidinkieli
 • Sukupuoli
 • Osoite
 • Sähköpostiosoite
 • Puhelinnumero
 • Opinnot ja aiemmat opinnot
 • Organisaatio ja asema
 • Organisaation osoitetiedot
Säännönmukaiset tietolähteet  Henkilötietoja kerätään rekisteröidyltä itseltään (esim. arvonnoissa markkinointiluvan antaneet, uutiskirjeen tilanneet ja muulla tavoin markkinointiluvan antaneet). Rekisteri koostetaan lisäksi rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Henkilötietoja kerätään myös osoite-, päivitys- tai muuta vastaavaa palvelua tarjoavan rekisterinpitäjän rekistereistä.  Säännönmukaiset tietojen luovutukset  Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.  Tietojen luovutukset EU:n tai ETA:n ulkopuolelle  Tietoja ei luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.  Rekisterin suojauksen periaatteet  Manuaalinen aineisto  Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Manuaalisesti käsiteltävät ja henkilötietoja sisältävät asiakirjat (kuten arvontalipukkeet) tuhotaan asianmukaisesti käytön jälkeen.  ATK:lla käsiteltävät tiedot  Tiedot on tallennettu tietojärjestelmään. Järjestelmän tietoihin pääsevät ja niitä käyttävät vain ne rekisterinpitäjät henkilöt, joilla työnsä puolesta on niihin oikeus.  Tarkastusoikeus  Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa itseään koskevat tiedot. Pyyntö tehdään kirjallisesti tai henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän luona (HetiL 523/99 26-28 §)  Tarkastuspyyntö osoitetaan:  Hämeen ammattikorkeakoulu Oy Älykkäät palvelut -tutkimusyksikkö PL 230 (Visamäentie 35 A) 13101 Hämeenlinna   Oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistamista  Rekisteröidyllä on oikeus vaatia rekisterissä olevan virheellisen tiedon korjaamista tai tallennettujen tietojen poistamista. Korjaamispyyntö tehdään kirjallisesti. (HetiL 523/99 29 §)   Korjaamispyyntö osoitetaan:  Hämeen ammattikorkeakoulu Oy Älykkäät palvelut -tutkimusyksikkö PL 230 (Visamäentie 35 A) 13101 Hämeenlinna  Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet  Rekisteröidyllä on oikeus kieltää itseään koskevien henkilötietojen käsittely henkilötietolain 523/99 puitteissa. (HetiL 523/99 30 §)  Kielto osoitetaan:   Hämeen ammattikorkeakoulu Oy Älykkäät palvelut -tutkimusyksikkö PL 230 (Visamäentie 35 A) 13101 Hämeenlinna